VIDEO//Autoritățile caută încă fetița de 12 ani, căzută sub gheață în râul Nistru

Fată de 12 ani dintr-o localitate din Ialoveni, care s-a prăbușit sub gheață în râul Nistru, continuă să fie căutată de salvatori. Timp de două zile angajații salvatorii au lucrat intens pentru a recupera de sub apă cadavrul minorei, însă fără rezultat.

Potrivit informațiilor, lucrările de căutare au fost efectuate în apele Nistrului fiind antrenați scafandrierii Direcției regionale căutare salvare nr. 1 din municipiul Chișinău.

„Din cauza vizibilității reduse a bazinului acvatic, dar și a condițiilor dificile pe timp de iarnă, salvatorii au fost nevoiți să depună eforturi considerabile pentru realizarea misiunii.  Lucrările subacvatice au fost efectuate la adâncimea de 12 metri pe o suprafață de 150 mii metri pătrați. Acțiunile au fost suspendate pe parcursul nopții, iar începând cu dimineața zilei 25 februarie, acestea au fost reluate”, a declarat purtătoare de cuvânt a IGSU, Liliana Pușcașu.

 

Copila s-ar fi înecat pe 23 februarie în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului Nistru, din apropierea satului Speia. Aceasta și-a cerut permisiunea de la mama sa pentru a merge să-și facă fotografii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata