VIDEO//Cavcaliuc îi invită pe Maia Sandu și Aureliu Ciocoi la dezbateri

Președintele Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc îi invită pe șeful statului Maia Sandu și pe prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, la o dezbatere publică pe tema securitatea națională. Potrivit liderului PACE, țara are nevoie de această dezbatere, pentru a face lumină în suspiciunile legate de implicarea Maiei Sandu în răpirea judecătorului Ceauș și a lui Aureliu Ciocoi în acțiunile de hărțuire a echipei PACE, în special a celor de pe Aeroportul din Moscova.

„Poate o să vă pară stranie această inițiativă de-a invita la dezbateri pe președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu și pe prim-ministrul interimar, domnul Aureliu Ciocoi, dar eu cred trebuie să ieșim din această campanie murdară, lansată cu diferite falsuri și zvonuri. ”

Înțeleg că mă expun un risc foarte mare prin lansarea acestei dezbateri, a mai spus Cavcaliuc.

„Conștientizez riscul și pericolul la care mă expun, ieșind cu această inițiativă. Conștientizez că atât președintele țării, cât și prim-ministrul au toată puterea în mîini. Mă puteți face praf până diseară, îmi puteți strica reputația de o sută sau de o mie de ori cu televiziunile pe care le aveți, cu organele drept pe care le conduceți și le controlați direct sau indirect. Dar eu vreau să vă spun că mie nu îmi este frică.”

Totodată, Gheorghe Cavcaliuc a subliniat și că Ministerul de Externe nu a furnizat nicio dovadă că el ar avea vreo interdicție de-a intra în Rusia. Mai mult, ca răspuns la declarația MAIEI, potrivit căreia, liderul PACE nu ar fi fost reținut, ci doar s-a aflat în zona de așteptare a Aeroportului, Gheorghe Cavcaliuc a publicat imagini video surprinse în izolatorul în care a fost plasat.

„ –Eu sunt deja reținut de 12 ore.  – Astăzi veți fi eliberat. –Astăzi? – Da! – La ce oră? – Nu știu. – Este ora 19:00 și am fost scos din celulă, probabil merg la avion.”

Menționăm că dezbaterea publică dintre Gheorghe Cavcaliuc, Maia Sandu și Aureliu Ciocoi este planificată pentru joi, 8 iulie, ora 17:00.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata