VIDEO/ Cavcaliuc: „Sunt încrezător în nevinovăția mea. Voi răspunde pentru faptele care mi se incriminează doar aici, în Marea Britanie”

De la Londra, Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în căutare de autoritățile noastre, a venit, de data aceasta, cu un mesaj video, în care, referindu-se la ultimele acuzații aduse de PCCOCS, acuzat de „instrumentarea unor dosare” împotriva lui Ruslan Verbițchi și Gheorghe Petic”, spune că „niciodată nu a avut încălcări ale legii”.

Cavcaliuc afirmă că este sigur de nevinovăția sa și că va cere să fie remisă o comisie rogatorie internațională în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, acolo unde va depune mărturii pe cazurile respective.

„Într-o cerere depusă astăzi de mine la PCCOCS prin intermediul avocatul meu, am arătat adresa de reședință în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, am vorbit despre activitatea mea profesională pe care o desfășor aici și care nu o pot abandona, precum și alte motive întemeiate de ce nu pot fi prezent astăzi la audieri în Republica Moldova”, susține Cavcaliuc.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) continuă investigațiile în dosarele de investigare a cauzelor penale fabricate în privința cetățenilor Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi, iar în acest scop a fost citat și  Gheorghe Cavcaliuc pentru astăzi, 5 noiembrie, pentru a fi audiat în calitate de învinuit.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata