VIDEO// Cazul avionului din Ucraina cu țigări de contrabandă. Două persoane au fugit și au fost date-n căutare

În urma operațiunii de ieri a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră la Edineț, când un avion care ar fi transportat țigări de contrabandă în România a fost depistat la sol, au fost reținute patru persoane, dintre care trei cetățeni sunt ai Ucrainei, iar altul e din Belarus. Totuși, anunță că două persoane au reușit să fugă, fiind date în căutare internațională.

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, susține că oamenii săi au avut informații mult mai devreme despre acest, având timp să ia legătura și cu autoritățile din Ucraina pentru a colabora.

(Rosian Vasiloi, șeful IGPF)

„Primele informații despre o posibilă sau o tentativă de încălcare a frontierei de stat, folosind diferite aparate de zbor, noi le examinam la finele lunii august. Pe acest caz, informația primară a parvenit pe data de opt septembrie. Îndată ce am primit aceste informații, am dispus mai multe măsuri”.

Responsbilii spun că, la fața locului, au fost reținute trei persoane, toți fiind piloți, iar cea de-a patra a fost reținută mai târziu, într-un hotel din apropiere.

(Daniel Martmus, șef-adjunct interimar al IGPF)

„S-a purces la reținerea persoanelor, operațiune în urma căreia au fost reținute trei persoane. Din păcate, două au reușit să evadeze. Au fost petrecute măsuri de căutare, inclusiv a mijlocului de transport cu care se deplasa unul dintre cetățeni. În acest moment, cei doi cetățeni sunt dați în căutare internațională.”

Amintim, ieri, un avion cu țigări de contrabandă care urma să ajungă pe teritoriul României a fost prins de polițiștii de frontieră. Trei cetățeni ai Ucrainei au fost reținuți. Din informațiile preliminare, avionul ucrainean reușise să transporte țigările de contrabandă în România. Polițiștii de Frontieră l-au reținut la întoarcere, când aterizase la Hlinaia Mică, la Edineț, cel mai probabil pentru a se alimenta.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata