VIDEO/ Ce-au descoperit polițiștii la o carieră de piatră

Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu, pe parcursul a cinci luni, au documentat activitatea unui agent economic care gestionează o carieră din zona de Nord a țării.

 În urma acțiunilor întreprinse, s-au stabilit mai multe încălcări în privința reflectării în evidența contabilă a bunurilor comercializate.

Mijloacele de transport utilizate nu dispuneau de testările tehnice anuale și acte necesare pentru prestarea serviciului conform genului de activitate, dar și foile de parcurs erau întocmite cu abateri de la prevederile legale. Concomitent, au fost documentate acțiunile de încărcare și transportare, care, contrar prevederilor Codului transporturilor rutier, se deplasau pe traseele naționale cu depășirea limitelor maxime admise.

În rezultatul acțiunilor constatate a fost sesizată Agenția Națională Transport Auto și Serviciul Fiscal de Stat, pentru efectuarea calculelor privind prejudiciul cauzat și aplicarea sancțiunilor conform competenței.

 Totodată, a fost sesizat Centrul Național Anticorupție, pentru stabilirea gradului de implicare a administrației publice locale și altor instituții în acțiuni de protejare, susținere și promovare a schemelor prin care ar fi eliberate autorizații ce determină parametrii învelișului de sol privind bonitatea terenurilor exploatate.

 

Valoarea totală a prejudiciului cauzat se estimează.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata