VIDEO/ Ce părere are guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, despre Unire: „Eu cred în prezentul și în viitorul statului moldovenesc”

Bașcana Găgăuziei și membru al guvernului, Irina Vlah, a publicat un material video pe rețelele de socializare, unde a ținut să se expună la subiectul privind unirea Republicii Moldova cu România și cum vede ea viitorul țării noastre.

Potrivit acesteia, subiectul unirii nu a lipsit niciodată de pe agenda partidelor politice care au existat sau există în Republica Moldova.

„Subiectul unirii nu a lipsit niciodată de pe agenda partidelor politice, încă de la declararea independenței Republicii Moldova. Stânga suveranistă, pe deoparte și dreapta unionistă, pe de altă, a fost și rămâne a fi o strategie de poziționare a concurenților electorali”, a spus Irina Vlah.

Mai mult, bașcana Găgăuziei spune că poporul țării este în dreptul de a alege care cale este mai bună, iar la momentul de față, cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița, trebuie să întreprindă măsuri urgente pentru a crește nivelul de trai al populației.

„Dacă însă ar fi să trecem de la sloganuri la realități obiective, atunci adevărul este simplu – poporul alege ceea ce este mai bun și mai bine. Opinia mea este că la etapa actuală, guvernarea trebuie să întreprindă măsuri de urgență pentru a ridica nivelul de trai al populației însărăcite, de povara facturilor și a prețurilor la produse și servicii. Un popor îndestulat și fericit, nu caută să schimbe frontierele. Eu cred în prezentul și în viitorul statului moldovenesc – suveran și independent, dar condus de lideri care respectă voința poporului căruia îi aparține suveranitatea”, a conchis bașcana Găgăuziei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata