VIDEO//Ceaus a făcut primele declarații, după răpirea sa, la începutul lui aprilie: „Sunt viu și nevătămat”

Judecătorul ucrainean acum o lună și jumătate din Chișinău, Nicolae Ceaus, a apărut astăzi prima dată în spațiul public, după incident. Acesta a publicat un video pe canalul său de telegram în care anunță că este sănătos, în siguranță și că răpirea sa nu a fost una adevărată, ci una necesară din cauza unor pericole care îl pășteau la Chișinău.

„În momentul de față nu pot să spun unde mă aflu. Cineva încearcă să speculeze pe așa-zisa răpirea. Cred că este clar pentru cine este convenabil acest lucru. Răpirea într-adevăr a avut loc, însă nu acum, ci în anul 2016. De atunci, am fost amenințat în permanență. Oamenii responsabili de acest lucru se tem că eu mă voi întoarce și voi începe a face dezvăluiri. Le mulțumesc prietenilor mei care m-au ajutat să fug de pușcărie și moarte. În timpul apropiat, intenționez să mă prezint în Ucraina și împreună cu avocații mei să dau răspunsuri la toate întrebările societății ucrainene și ale autorităților”, a spus Ceaus.

Săptămâna trecută, încă o persoană a fost reținută în dosarul răpirii fostul judecător ucrainean, Mykola Ceaus, pe trei aprilie, din curtea unui bloc de locuit din capitală.

Amintim, pe 3 aprilie, Ceaus a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit din sectorul centru al capitalei. Potrivit organelor de forță, două persoane au fost reținute, iar locul aflării lui Ceaus este necunoscut până astăzi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata