VIDEO/ Ceban: Consilierii PAS și PSRM vor să ia bani de la cultură și tineret pentru a acoperi datoria „Apă-Canal Chișinău”

Socialiștii au făcut front comun cu PAS împotriva primarului general al Capitalei. Declarația în acest sens a fost făcută de edilul Ion Ceban, care regretă decizia consilierilor municipali din cele două grupuri, care propun ca datoria „Apă-Canal Chișinău” către „Premier Energy” să fie achitată din bugetul municipal.

Potrivit edilului, banii ar urma să fie luați de la cultură, tineret, patrimoniu și altele. Iar acești consilieri, mai spune Ceban, nu fac altceva decât să acopere incompetența și ipocrizia guvernării.

„Se apropie campania electorală, se face populism. Apare cineva care propune să compenseze din buget municipal prostia și rea-intenția Guvernului. Regret că acel cineva și acei cineva sunt foști colegi socialiști care fac front comun cu PAS împotriva primarului. În loc să caute o soluție reală pentru criza de la Apă-Canal din cauza inacțiunii Guvernului Republicii Moldova, au bătut palma cu PAS pentru a face un proiect ilegal și care ar pune în pericol achitarea salariilor funcționarilor și ale altor angajați. Greșelile PAS sunt puse de socialiști pe seama locuitorilor din Chișinău, ceea ce este un lucru grav. Un lucru și mai grav este că se vrea ca banii să fie luați de la cultură, tineret, de la patrimoniu și din multe alte domenii. Astfel de inițiative vor urma. Ele nu pot fi tolerate și încă o dată confirmă intenția mea de a mă detașa de acest grup care nu face altceva decât să acopere greșelile PAS”, a declarat Ion Ceban la începutul ședinței de astăzi a CMC.

În context, Ceban susține că va face toate demersurile necesare pentru a sesiza asemenea ilegalități.

„O astfel de decizie, chiar dacă va fi aprobată, este ilegală și nu are o bază juridică. Nu vom aloca niciun leu din buget. Astfel de acțiuni nu pot fi tolerate. Vom face demersuri către toate instituțiile, inclusiv către misiunile diplomatice pentru a arăta situația catastrofală provocată de consilierii PSRM și PAS”, a mai adăugat Ion Ceban.

În cadrul ședinței CMC, Ion Ceban a mai declarat că săptămâna viitoare va propune ca la întrunirile Consiliului de administrare al „Apă-Canal Chișinău” să vină și înalți demnitari din Guvern.

„Îi așteptăm pe prim-ministrul Natalia Gavrilița, ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, ministrul Dumitru Budeanschi și doi specialiști de la ANRE să vină cu soluții pentru gestionarea întreprinderii ”Apă-Canal””, a declarat Ion Ceban.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata