VIDEO// Cei de la PACE spun că au fost intimidați și bătuți în timpul unor meciuri de fotbal

Membrii Partidului Acasă Construim Europa susțin c-au fost intimidați în acest weekend, în cadrul unor competiții sportive, unde, în mod normal, persistă regula fair-play-ului, spun aceștia.

Astfel, sâmbătă, un membru PACE a fost agresat, iar altul s-a ales cu telefonul mobil stricat, după ce au încercat să meargă la un meci de fotbal ce a avut loc pe Stadionul municipal din Bălți. Membrii PACE susțin că paza particulară le-a îngrădit accesul sub pretextul că Federația Moldovenească de Fotbal interzice agitația electorală în timpul meciurilor.

Trebuie însă de precizat că la intrarea pe stadion erau amplasate mai multe steaguri ale Blocului „Renato Usatîi”, iar edilul de Bălți era prezent la eveniment, spune cei de la PACE.

Al doilea incident a avut loc duminică, la Chișinău, tot la un meci de fotbal, unde doi jucători ai echipei 4Nations, sponsorizată oficial de PACE, au fost bătuți de adversarii lor. Cei doi au fost duși la Spitalul de Urgență, unul din ei, având comoție cerebrală.

În context, formațiunea politică s-a adresat CEC-ului să intervină de urgență și de-a opri acest scenariu de intimidare a lui Gheorghe Cavcaliuc, PACE, urmând să aducă la cunoștință FMF-ului și Misiunii OSCE incidentele respective.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata