VIDEO/ Charles Michel: „Noi am mobilizat peste un miliard de euro, în ultimul an, pentru a susține R. Moldova”

Suntem conștienți că acesta este un proces complex, de aceea vom continua să rămânem dedicați atingerii obiectivelor noastre, iar într-o bună zi, nu prea departe, vom fi gata să aderăm la Uniunea Europeană. Declarația îi aparține șefului statului Maia Sandu și a fost făcută după întrevederea cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

„Avem mult de lucru. Cu toate acestea am înregistrat progrese semnificative și rămânem dedicați atingerii obiectivelor noastre. Vom asigura, în continuare, pacea și securitatea cetățenilor noștri. Vom stimula dezvoltarea economică pentru a crește numărul locurilor de muncă în țară. Vom continua să modernizăm infrastructura și să îmbunătățim calitatea vieții în satele și orașele noastre”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Moldova poate conta pe sprijinul deplin al Uniunii Europene, inclusiv în drumul său spre familia europeană, a declarat, la rândul său, Charles Michel.

„Uniunea europeană este solidară în totalmente cu oamenii din Republica Moldova în această perioadă foarte complicată și, într-adevăr, nu sunteți singuri. Noi am mobilizat peste un miliard de euro, în ultimul an, pentru a susține Republica Moldova și reziliența acesteia, precum și stabilitatea, ceea ce înseamnă că noi susținem nu doar cu cuvinte, ci chiar cu acțiuni concrete. Iar noi suntem gata să facem și mai multe”, a spus președintele Consiliului European, Charles Michel.

Pentru președintele Consiliului European, Charles Michel, aceasta este a doua vizită la Chișinău, după ce prima dată, oficialul european a fost în țara noastră, în primăvara anului trecut. Înainte să ajungă în Moldova, Charles Michel a efectuat, luni, o vizită oficială și la București.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata