VIDEO/ Cine este mafia din Republica Moldova, în viziunea lui Sergiu Litvinenco

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că mafia din Republica Moldova o constituie toți cei care nu-și doresc reforma justiției, după ce, anterior, a declarat că lupta cu „mafia continuă”, după declarațiile și protestele opoziției de duminică, care a cerut eliberarea imediată a lui Stoianoglo, procurorul general suspendat, aflat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

„Mafia este o formulă metaforică. Mafia sunt cei care nu-și doresc reforma justiției. Din păcate, din aceștia sunt mulți. În ultima perioadă, îi vedem cu ies unul după altul. Știam de la început că nu va fi ușor. Ei ies prin spațiul public, prin alte părți, pentru a critica anumite acțiuni, pentru a arunca cu manipulări și prostii în guvernare, în PAS”, a declarat Litvinenco, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore acum o săptămână, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Lui Stoianoglo i se aduc mai multe învinuiri printre care semnarea raportului la un proiect de lege care ar fi facilitat Laundromatul rusesc, în perioada când deținea funcția de președinte al comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică. De asemenea, Stoianoglo este acuzat că ar fi primit de la Veaceslav Platon 5,5 milioane de dolari pentru a-i asigura acestuia eliberarea din pușcărie. Ieri și adjunctul suspendat al Procurorului General, Ruslan Popov, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind bănuit de îmbogățire ilicită. Atât Popov, cât și Stoianoglo se declară nevinovați.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata