VIDEO/ Declarația privind agresiunea Rusiei în Ucraina, votată în Parlament

La mai mult de un an de la începutul invaziei ruse în Ucraina și la aniversarea a 31 ani de la începutul războiului de pe Nistru, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au votat, astăzi, declarația cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit sala legislativului, după ce au propus ca acest proiect să fie retras de pe agendă, iar în loc să fie elaborată „o declarație comună”, în timp, ce fracțiunea parlamentară a Partidului Șor a boicotat ședința.

Potrivit deputaților majorității, Federația Rusă, din februarie 2014, poartă un război de agresiune ilegal, neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei, amplificat la 24 februarie 2022 printr-o invazie la scară largă.

Astfel, parlamentarii solicită Federației Ruse să înceteze imediat activitățile militare în Ucraina și să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întreg teritoriul recunoscut la nivel internațional al Ucrainei.

Totodată, potrivit proiectului, Parlamentul de la Chișinău respinge tentativa de anexare ilegală, prin forța militară a regiunilor ucrainene parțial ocupate Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson.

La finalul declarației, Parlamentul lansează apelul la unitate, vigilență și responsabilitate către toți cetățenii care doresc pace și libertate pentru Moldova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata