VIDEO/ Dragalin: Eliminarea persoanelor corupte din sistemul de justiție este prioritatea Procuraturii Anticorupție

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a făcut un apel către cetățeni, procurori, judecători și avocați să nu ofere sau să accepte mită, dar să denunțe cazurile de corupție. Într-un briefing de presă susținut astăzi, aceasta a declarat că oamenii corupți din sistemul de justiție, sunt cei mai periculoși. Iar procurorii și judecătorii care vor fi prinși cu mită, vor fi eliminați din sistem.

„Acești oameni corupți, care până în ziua de azi se află în sistemul de justiție, sunt cei mai periculoși. Pentru că dacă avem procurori corupți, dacă avem judecători corupți, care o să compromită deciziile pe care le i-au în funcția lor de procuror și judecător, noi niciodată nu o să putem lupta cu problema de corupție”, a spus Veronica Dragalin.

În același timp, Șefa Procuraturii Anticorupție a venit cu acuzații grave la adresa avocaților care, în opinia acesteia, ar practica traficul de influență, estorcând bani de la oameni pe motiv că ar putea influența procurori sau judecători în diverse dosare penale.

În consecință, aceast a cerut reprezentanților Uniunii Avocaților din Moldova să ia atitudine în asemenea cazuri.

„Avocați care au responsabilitatea să-și ajute clienții în mod legal, corect, să participe în sistemul de justiție – i-au bani și spun că au influență mai departe. Strică imaginea tuturor judecătorilor și procurorilor, fără să spună adevărul”, a adăugat șefa Procuraturii Anticorupție.

Precizăm că, pedeapsa prevăzută de lege pentru un procuror sau judecător acuzat de corupere pasivă, sau acceptarea unei mite pentru influențarea unei investigații, este de la șapte până la 15 ani de închisoare, amendă de la 400 la 500 de mii de lei și privarea de a deține o funcție publică pe un termen de până la 15 ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata