VIDEO/ Europa, în flăcări

Incendiile forestiere continuă să facă ravagii în toată Europa. O situație dificilă se dezvoltă în Franța și Marea Britanie, precum și în Spania, Italia și Grecia. În apropierea Atenei, în regiunea Megara, a avut loc un nou incendiu, în timp ce în nordul țării, incendiul a fost ținut sub control. Sute de oameni au fost nevoiți să plece și să lase totul în urmă.

 „Ne-am părăsit proprietatea, casele noastre, care au luat foc de la o scânteie care a căzut în hambar. Temperatura era foarte ridicată, geamurile sparte, pereții sparți, jumătate din casă distrusă”.

Spania luptă și cu incendiile forestiere pe mai multe fronturi. În Ávila, la nord-vest de Madrid, peste 4.000 de hectare au fost și ele pârjolite de vânturi care își schimbă constant direcția. În această vară, 27 de țări UE și-au pus în comun resursele pentru a contracara mai eficient aceste elemente.

Slovenia simte sprijinul partenerilor comunitari. Un avion de pompieri italian și un elicopter din Austria s-au alăturat unui grup de pompieri care încearcă să limiteze extinderea focului în zona Kras.

Situația este complicată de valul de căldură fără precedent care a lovit Europa. Este deosebit de dificil în aceste zile pentru bătrâni, precum și pentru cei care lucrează pe stradă. Numai în Spania și Portugalia, aproximativ 2.000 de oameni au murit în ultima săptămână din cauza căldurii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata