VIDEO/ Expert militar rus: „Cetățenii Republicii Moldova și ai Ucrainei ar trebui lăsați să „înghețe” pentru a se „trata de rusofobie”

Cetățenii Republicii Moldova și ai Ucrainei ar trebui lăsați să „înghețe” pentru a se „trata de rusofobie”.

Mesajul a fost transmis luni, 25 octombrie curent, de la principalul post de televiziune de la Moscova, „Rossia 1”, de către expertul militar Igor Korotchenko, redactor-șef al revistei „Apărarea Națională” din Federația Rusă, transmite Ziarulnational.md.

„Rusia nu datorează nimic nimănui. Republica Moldova datorează 700 de milioane de dolari. Și aceasta nu este o datorie istorică, ci comercială pe care a acumulat-o de-a lungul anilor.

Prin urmare, conversația ar trebui să fie foarte scurtă – fără reduceri la gaze pentru regimurile rusofobe ale spațiului post-sovietic. Fie cumpără gaz din Europa la prețuri de piață, fie, dacă vrei să închei contracte cu Rusia care să prevadă reduceri la gaze, mergi pe condițiile pe care ți le vom propune”, a declarat Igor Korotchenko.

Expertul militar a propus ca Republica Moldova să plătească gazele rusești „cu aur”.

„Cât despre Republica Moldova, sunt adeptul unei abordări dure. Resursele de aur și valută ale Republicii Moldova se ridică la 3,7 miliarde de dolari.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata