VIDEO/ Fabricau acte false românești pentru care cereau sute de euro. Trei indivizi, reținuți

Trei indivizi au fost reținuți de oamenii legii, suspectați că fabricau documente românești false și pretindeau bani pentru ele. Totul a fost descoperit în urma unor percheziții desfășurate în satele Ișnovăț, Miclești și Stețcani din același raion, care au vizat domiciliile a trei bărbați cu vârstele cuprinse între 24 și 34 ani, originari ai raionului Criuleni.

Astfel, oamenii legii au stabilit că, începând cu anul 2020, un grup de persoane specializate în producerea, vânzarea și folosirea actelor frauduloase identificau persoane din familii social vulnerabile și le informau despre realizarea actelor de identitate românești în vederea accesului la piața muncii din țările Uniunii Europene. Pentru obținerea acestor acte false, suspecții percepeau sume de bani de la 250 de euro în sus.

IMG_9036

La fel, membrii grupului ofereau și oportunități de angajare în străinătate, în special în sectorul construcțiilor. Persoanele care nu aveau actele necesare le puteau obține cu condiția să achite între 200 și 500 de euro.

Pentru a fi considerate eligibile, persoanele care acceptau aceste condiții erau obligate să furnizeze fotografii și date personale în format electronic pentru confecționarea actelor de identitate false.

În urma măsurilor întreprinse, unul dintre suspecți care avea rolul de conducere a grupării a primit arest pentru 30 de zile, cel de-al doilea – pentru 72 de ore, iar al treilea este cercetat în stare de libertate și cooperează cu ancheta.

Acum, dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă amenzi usturătoare și până la doi ani de închisoare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata