VIDEO//Filat: „Eu cred că normal este de-a nu participa la alegeri și de a îndemna simpatizanții să voteze cu PAS”

Fostul lider al Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat consideră că PLDM nu trebuie să participe la alegerile anticipate din 11 iulie, ci să susțină Partidul Acțiune și Solidaritate pentru ca acesta să obțină majoritatea în viitorul Legislativ.

Astfel, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, ex-premierul țării a declarat că PLDM trebuie să se abțină de la a participa la acest scrutin pentru a nu risipi voturile electoratului de dreapta și își va îndemna colegii să-i urmeze sfatul, chiar dacă până acum PAS a dezamăgit.

(Vladimir Filat, ex-președintele PLDM)

„Să nu ajungem ca pe urmă se deplângem un procent, două sau trei irosite, eu cred că normal este de-a nu participa și de a îndemna simpatizanții să voteze cu acest partid. Ce se va întâmpla după aceste alegeri? Urmează să vedem, pentru că va urma o perioadă în care vor trebui să demonstreze. Până acum văzut doar dorințe”.

Mai mult, Filat a venit și cu un mesaj pentru partidele de dreapta, sugerându-le să-i lase calea liberă PAS-ului.

(Vladimir Filat, ex-președintele PLDM)

„Într-o campanie corectă și dacă și celelalte partide de dreapta vor înțelege că participarea de dragul participării nu va oferi o șansă stângii, care, apropo, are o pornire și un comportament ce promite revanșă, să se abțină. Mă rog, este un punct de vedere. Vor proceda cum vor hotărî”.

Amintim că, la sfârșitul lunii aprilie, Vlad Filat a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Democrat, funcție în care a fost reales în august, 2020.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata