VIDEO//Filip: „PD va face coaliție cu PAS. Partidul Acțiune și Solidaritate nu trebuie lăsat să ia majoritatea”

Președintele PD crede că următoarea coaliție de guvernare va fi formată dintre PAS și Partidul Democrat. Pavel Filip n-are cuvinte de laudă față de AUR, în contextul unei alianțe și cu un partid unionist. Declarațiile au fost făcute aseară, la emisiunea Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune.

„Eu cred că următoarea coaliție poate fi formată doar din PD și PAS. Vreau să lăsăm deoparte sondajele. Eu am văzut atâtea sondaje. În primul rând, eu cred că ele sunt manipulatorii. Nu mă interesează cin este acest AUR, pentru că eu am văzut o manipulare care se referă la niște declarații pe care le-am făcut la o conferință de presă, în România, care sunt absolut deplasate”.

Filip spune, de asemenea, că nu trebuie să lăsăm Partidul Acțiune și Solidaritate să ia majoritatea la anticipate. Motivul, spune liderul PD, nu e „chiar democratic” ca o singură formațiune politică să conducă o țară.

„Ulterior, aceste formațiuni politice alunecă în altă extremă. Guvernele de coaliție sunt cele mai bune, pentru că acolo pot fi puse în aplicare toate mecanismele de echilibrare”, spune Filip.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata