VIDEO//Grecia, lovită de ninsori puternice și ger năprasnic

O furtună de omăt a lovit Grecia, cu ninsori abundente şi vînturi puternice, zonele cele mai afectate fiind cele din nordul şi centrul ţării. Zăpada a acoperit, de asemenea, Acropola din Atena, însă nu pentru mult timp, temperaturile situându-se în capitală în jurul valorii de zero grade Celsius.

În nordul ţării însă, temperaturile au scăzut la – 15 grade Celsius în cursul nopţii şi majoritatea curselor cu feribotul au fost anulate din cauza vînturilor puternice, a anunţat Garda de coastă elenă.

Insulele Sporade, situate în nord-vestul Marii Egee, au fost afectate de o întrerupere de electricitate după ce arbori s-au prăbuşit peste liniile de înaltă tensiune care făceau legătura cu continentul, a raportat televiziunea.

Autostrada dintre Atena şi Salonic a fost închisă circulaţiei în două zone la nord de capitală din cauza gheţii, a declarat poliţia rutieră, care a anunţat de asemenea că pe majoritatea drumurilor din centrul şi nordul Greciei accesul este permis doar vehiculelor echipate cu lanţuri de zăpadă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata