VIDEO//Grigoriu, deputată PPDA, cere ca Stoianoglo să fie cercetat penal. Răspunsul celor de la Procuratură

Reprezentanții Procuraturii Generale au venit cu o reacție marți, 13 aprilie, la declarațiile făcute de președinta comisiei parlamentare de anchetă Inga Grigoriu, comentând că „deputata își asumă acțiuni din care se poate deduce că fie acționează din necunoaștere, fie este consiliată și ghidată de persoane care reprezintă anumite grupuri de interese și categoric nu-și doresc evoluția anchetelor într-un format necontrolat de ei”.

În cadrul efectuării urmăririi penale pe dosarul privind ”amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală”, PCCOCS a luat în examinare și sesizarea deputatei Inga Grigoriu, care după formă și conținutul ei se referă la circumstanțele subiectului cauzei penale în derulare. În concret, printr-o sesizare înaintată recent, deputata Inga Grigoriu cere președintelui Consiliului Superior al Procurorilor să-l suspende pe procurorul general Alexandr Stoianoglo din funcție și să desemneze un procuror care să-l cerceteze penal.

Deputata își întemeiază cerințele printr-o pseudo-investigație jurnalistică, publicată recent pe un portal din Ucraina, în care se operează cu date false pentru a acredita ideea că familia procurorului general ar avea tangențe cu anumite companii afiliate lui Veaceslav Platon”, au comentat reprezentanții Procuraturii Generale.

Într-o notă informativă, reprepretanții Procuraturii Generale susțin că pretinsele investigații jurnalistice fac deja obiectul unei cauze penale instrumentate de PCCOCS sub aspectul amestecului în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, în interesele unei organizații criminale, detalii pe marginea dosarului fiind disponibile în comunicatul din 9 aprilie 2021.

Totodată, ținem să atragem atenția publicului asupra intensității și cercului de persoane cointeresate în denigrarea și înlăturarea conducerii Procuraturii Generale, precum și în compromiterea anchetei pe dosarele de rezonanță. Or, având grave carențe în materie de cunoaștere a dreptului și a normelor procesual-penale, deputatul Grigoriu își asumă acțiuni, din care se poate deduce că fie acționează din necunoaștere, fie este consiliată și ghidată de persoane care reprezintă anumite grupuri de interese și categoric nu-și doresc evoluția anchetelor într-un format necontrolat de ei”, au adăugat reprezentanții PG.

În reacția Procuraturii Generale se mai menționează că „înțelegem îngrijorările acelor forțe care altădată controlau tot ce se denumea ”justiție” și care astăzi s-au pomenit într-un vid informațional total – situație care îi sperie și îi deranjează în cel mai direct mod, făcându-i să acționeze nechibzuit și să comită greșeli”.

În acest context, Procuratura susține că va continua să realizeze anchetele pendinte obiectiv, confidențial și cu respectarea tuturor rigorilor legale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata