VIDEO/ Grosu: „Un fost funcționar moldovean și-a cumpărat o insulă în largul Mării Mediterane”

Deşi autoriţile de la Chişinău se confruntă cu un deficit de oameni în funcţiile publice din cauza salariilor mici, se pare că unii şefi de întreprinderi de stat o duc într-atât de bine încât îşi permit să cumpere insule. Potrivit preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Gorsu, un fost director al unei întreprinderi şi-ar fi achiziţionat o insulă în Marea Mediterană.

Șeful Legislativului a pomenit acest subiect în cadrul unei emisiuni de la postul TVR Moldova, fără a-l numi pe cel vizat, invocând secretul anchetei. În context, Grosu a menţionat că acesta este sub lupa autorităţilor competente, iar actuala guvernare încearcă să combată corupţia la nivelul întreprinderilor de stat şi nu doar.

Suntem într-o luptă foarte serioasă cu cei care pierd, e vorba de averi colosale. Nu demult un individ a fost luat la întrebări care, atenţie, omul are cumpărată o insulă în Marea Mediterană. Este aşa un individ care, nu ştiu dacă a fost deputat, dar a condus o întreprindere strategică de stat. Oamenii ajung să îşi cumpere insule. Nu aş vrea acum să dau detalii, poate este partea anchetei şi aşa mai departe. Dar ca să vă daţi seama cât de mult au de pierdut aceşti oameni. De aceea trebuie să ne asigurăm că în sistemul judiciar rămân oameni”, a declarat Igor Grosu.

În ultimele luni mai multe persoane cu demnitate publică au fost reținute sau anunțate în căutare pentru îmbogățire ilicită.

Sursa: Cotidianul.md

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata