VIDEO/ Grup infracțional specializat în comiterea furturilor din locuințe, demascat de oamenii legii

Un grup infracțional specializat în comiterea furturilor din locuințe a fost demascat de ofițerii de investigație ai Poliției capitalei cu suportul mascaților de la BDSP “Fulger” sub conducerea procurorului Procuraturii mun.Chișinău, Oficiul Botanica. Membrii grupării, cinci bărbați cu vârstele cuprinse între 33 și 58 de ani, originari din UTA Găgăuzia, au fost reținuți în flagrant.

Forțele de ordine au documentat activitatea grupului timp de aproape o lună, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în cel puțin 10 cazuri de furturi din apartamente. Aceștia ar fi  acționat pe parcursul lunilor octombrie – noiembrie curent,  pe timp de noapte.

Suspecții identificau locuințele și le urmăreau câteva zile,  iar când proprietarii erau lipsă, prin forțarea geamurilor din termopan intrau și sustrăgeau diferite bunuri (bani, bijuterii, telefoane mobile, laptopuri și alte bunuri de preț).

Prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu material în proporții deosebit de mari proprietarilor locuințelor, suma fiind estimată la 700 000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate în automobilele, la domiciliile și în garajul ce aparține unuia dintre figuranți, polițiștii  au depistat și ridicat mai multe bunuri materiale proveniența cărora  nu au putut-o comunica.

Bărbații, anterior judecați pentru infracțiuni analogice, au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 12 ani.

Polițiștii și procurorii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a altor persoane implicate în activitatea infracțională.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata