VIDEO/ Grup specializat în contrabandă cu mărfuri transportate din Odesa, destructurat. Au fost efectuate 24 percheziții

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, de comun cu cei ai  Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal,  sub conducerea procurorilor PCCOCS, au destructurat un grup infracțional specializat în contrabandă cu mărfuri de larg consum de la „KM7” din Odesa, Ucraina. Mărfurile erau introduse în țară prin eludarea controlul vamal ori fiind tăinuite sau declarate neautentic în documente la traversarea prin frontieră.

Astfel, polițiștii și ofițerii vamali, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au identificat mai multe persoane care făceau parte din acest grup, având fiecare roluri diferite.

Liderii grupului, doi bărbați cu vârsta de 40 și respectiv 41 ani, racolau persoane în calitate de pasageri, pentru camuflarea activității infracționale, pentru aceasta fiind remunerați cu sume de bani care variau între 500 și 2000 de lei. Totodată, în timpul documentării au fost identificați mai mulți agenți economici care puneau în vânzare mărfurile la piețele din mun. Chișinău, precum și la mai multe centre comerciale.

Oamenii legii au desfășurat 24 de percheziții și în rezultat au ridicat mărfuri de larg consum introduse în Moldova prin această schemă, precum și cele deja puse în vânzare.

Toate bunurile ridicate urmează a fi evaluate în vederea stabilirii atingerii aduse politicii economice a statului, inclusiv drepturile de proprietate intelectuala, cu ulterioară apreciere juridică, de către organul de urmărire penală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata