VIDEO/ IGP: O reprezentantă a fostului partid „Șor” a fost depistată la volan în stare de ebrietate avansată

Președinta organizației teritoriale din Edineț a fostului partid „Șor”, Svetlana Panciuc, a fost depistată în stare de ebrietate avansată la volan. Potrivit autorităților, pe caz a fost deschis un dosar și aceasta riscă sa fie privată de dreptul de a conduce.

Conform surselor ZdG, în noaptea spre 4 septembrie, în jurul orelor 01:00, pe Str. M Ciubotari 1 din municipiul Edineț, a fost stopat un automobil marca Volkswagen. La volanul mașinii se afla Panciuc Svetlana, informația a fost confirmată de șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco.

„(…) Reprezentanta unui fost partid politic a fost depistată la volan în stare de ebrietate avansată, cu gradul de 0,65 mg/l vapori de alcool în aerul expirat”, a declarat șefa secției comunicare din cadrul IGP.

Sursele ZdG susțin că Svetlana Panciuc „a refuzat categoric” recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Automobilul președintei a fost dus la parcarea specială pentru autovehicule evacuate.

Din imaginile video trimise la adresa redacției, Svetlana Panciuc era însoțită de o femeie. O parte din dialogul celor două cu oamenii legii:

Svetlana Panciuc: În baza cărui fapt trebuie să trec acest test?

Polițistul: Avem suspiciuni că ați fi servit alcool.

Femeia neidentificată: Ce suspiciuni? De la faptul că am cumpărat hot-dog la Lukoil? Eu nu înțeleg.

Svetlana Panciuc: Păi ce suspiciuni? Sunt curioasă, pe ce sunt bazate aceste suspiciuni?

Polițistul: Se simte miros de alcool în timpul discuției.

Svetlana Panciuc: De unde?

Polițistul: De la dumneavoastră.

Potrivit legii, prin stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge de la 0,5 g/l şi mai mult sau concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l şi mai mult.

Totodată, Codul penal prevede că conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanțe stupefiante şi/sau de alte substanţe cu efecte similar se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata