VIDEO//Investigație RISE: „Serviciile speciale ale Ucrainei ar sta în spatele răpirii lui Ceaus”

Persoane asociate cu agențiile ucrainene de informații și de organele de drept ar putea fi implicate în răpirea lui Nicolae Ceaus. Cel puțin asta susțin jurnaliștii de la Rise Moldova, care împreună cu cei de la Slidstvo.Info din Ucraina, au încercat să afle detalii în legătură cu răpirea judecătorului ucrainean. În această poveste, unele dintre persoanele implicate ar fi folosit documente false pentru a traversa frontiera.

prezintă doi bărbați care au aproximativ 40 de ani. După controlul de rutină, traversează pe jos podul peste Nistru și ajung în Moldova. Cei doi sunt Yurii Kovalenko și Eduard Stavytskyi, iar în mâini țin pașapoarte ucrainene. Ambii bărbați sunt asociați cu serviciile militare de spionaj, deși, la prima  vedere, acest fapt nu este evident.

Jurnaliștii de la Slidstvo.Info au obținut documente cu unele date personale ale lui Yurii Kovalenko. Aceste documente indică faptul că, cel mai probabil, persoana din pașaportul obținut și cetățeanul ucrainean Yurii Kovalenko sunt una și aceeași persoană.

Kovalenko a venit în Moldova împreună cu Eduard Stavitsky, însă potrivit jurnaliștilor Rise, de fapt, acestă identitate este falsă, iar omul din spatele acestui nume ar fi Andrei Kutsenko. Cetățeanul Kutsenko are o pregătire militară și a slujit în Direcția de spionaj din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina.

Amintim, pe 3 aprilie, Ceaus a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit din sectorul centru al capitalei. Potrivit organelor de forță, o singură persoană a fost reținută până acum, iar locul aflării lui Ceaus este necunoscut până astăzi.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata