VIDEO/ Ion Ceban: Mama mea ar urma să fie arestată într-un dosar pornit la indicația PAS

Eugenia Ceban, mama primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, ar urma să fie arestată într-un dosar de trafic de influență, pornit în luna februarie a acestui an. Despre aceasta a anunțat edilul Capitalei, într-un filmuleț publicat pe rețelele de socializare.

Potrivit acestuia, dosarul ar fi fost pornit la indicația unui președinte de comisie parlamentară din partea PAS, cu agrearea întregii conduceri ai Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Un președinte de comisie parlamentară din partea PAS a dat indicații să se instrumenteze mai multe dosare penale, inclusiv dosarul penal pe mama mea. Acest lucru a fost agreat și cu conducerea întregului efectiv PAS”, a spus Ion Ceban.

Ceban declară că scopul principal urmărit este discreditarea lui și familiei acestuia.

„Dosarul penal a fost pornit în luna februarie de către noii exponenți ai Procuraturii. Ceilalți, în toate tentativele care au existat până acum, au refuzat, pentru că au spus că nu există nicio substanță în acest sens și toate dosarele sunt politice(…) O să așteptăm ce o să urmeze. Probabil o să urmeze epurări, inclusiv în structurile de forță a celor care au spus că nu poate fi pornită o astfel de cauză penală. 

În context, edilul Capitalei a anunțat că vor fi sesizate toate instituțiile internaționale pe acest caz.

„Consider asta o presiune asupra mea, asupra colegilor mei, asupra familiei. Eu nu așa mi-am închipuit integrarea europeană”, a mai spus Ion Ceban.

Amintim că, primarul Ion Ceban, a declarat marți, 25 aprilie, că a fost informat de mai multe surse că astăzi, mascații ar urma să efectueze percheziții la zece adrese ale unor persoane apropiate lui, inclusiv părinții săi. El spune că este vorba de o tentativă de a-l discredita public și de a-l face să tacă sau să nu critice PAS.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata