VIDEO/ Ion Ceban: O parte din profesorii din Chișinău încă nu și-au primit salariile pentru noiembrie. Cine se face vinovat

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău din 19 decembrie, edilul capitalei, Ion Ceban, a declarat că o parte din profesorii municipiului Chișinău încă nu și-au primit salariile pentru luna noiembrie. Acesta se arată convins că în acest caz este doar vina ministerului Finanțelor. 

„Cei de la Ministerul Finanțelor s-au justificat public că Primăria ar fi de vină că profesorii încă nu toți au primit salariile și că cineva ar fi introdus datele târziu. Precizez, sunt 315 instituții, au fost introduse salariile și resursele energetice. Circulara a venit oficial pe 12 noiembrie privind repartizarea sumelor totale. Aici oamenii au muncit practic non-stop pentru a face tot posibilul, cât de urgent să fie datele introduse”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, primarul a dat asigurări că Primăria nu poartă nici o vină pentru întârzierea salariilor, și face apel către Ministerul Finanțelor să intervină cât de curând pentru a transfera banii către profesori.

Anterior, edilul Capitalei menționa că restanțele au apărut din cauza unor probleme în sistemul Informațional de Gestionare a Finanțelor Publice, gestionat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata