VIDEO/ Ion Ceban: „Situația la Apă-Canal rămâne incertă”

Situația la Apă-Canal Chișinău rămâne incertă, potrivit primarului general al Capitalei, Ion Ceban. În cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei, edilul a spus că negocierile dintre Apă-Canal și Premier Energy continuă, părțile fiind în căutarea unei soluții cât mai bune pentru soluționarea problemei creată în ultima lună.

„În continuare, situația la Apă-Canal. Deocamdată suntem în căutarea unei soluții. Am avut discuții mai complicate săptămâna trecut. Sper să identificăm în scurt timp și acele soluții pentru ca toată lumea să poată rămâne cât de cât împăcată”, a spus Ion Ceban.

Dar chiar dacă totul este doar la nivel de discuții și negocieri, Ion Ceban speră că nu vor mai fi deconectări din cauza datoriilor.

„Despre ne ajutorul fostului Guvern în această situație, nici nu are ce să mai spunem. Să rămână pe obrazul și conștiința lor. Înțelegem că au vrut să deconecteze Apă-Canal de la electricitate. La fel, știm despre indicațiile care se dau, dar sper să nu se repete în continuare”, a mai declarat edilul Capitalei.

Anterior, Apă-Canal Chișinău s-a înțeles cu Premier Energy că-și va plăti factura pentru curent la zi, pentru a nu acumula alte datorii. Ulterior, autoritățile municipale s-au întâlnit cu reprezentanții furnizorului de energie electrică, în vederea soluționării problemei datoriei de 68,8 milioane de lei, pe care Apă-Canal o are de achitat către Premier Energy.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata