VIDEO/ Irina Vlah, bașcanul UTA Găgăuzia: „Reținerea lui Stoianoglo este un spectacol. Se încearcă intimidarea sa”

„Suntem îngrijorați de spectacolul regizat, prin care conducerea politică a țării încearcă să simuleze respectarea legii”. Astfel comentează reținerea lui Alexandr Stoianoglo, Procurorul General suspendat, Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei. Într-o adresare făcută conducerii țării, Vlah spune că aceste acțiuni constituie presiuni directe asupra lui Alexandru Stoianoglo pentru a-l determina să tacă.

(Irina Vlah, bașcanul UTA Găgăuzia)

„Sunt sigură că Stoianoglo nu are intenția să fugă din țară și să se ascundă de anchetă. Dimpotrivă, sunt sigură că dânsul este gata să își demonstreze nevinovația. Dar se întreprind măsuri pentru a-i îngrădi dreptul la o justiție corectă.

Mai mult, continuă Irina Vlah, acesta este un pas în urmă făcut de guvernarea actuală, care, spune ea, denaturează definiția statului de drept.

 (Irina Vlah, bașcanul UTA Găgăuzia)

„Acțiunile în raport cu Stoianoglo nu sunt un pas spre construcția statului de drept – sunt o sută de pași înapoi. Așteptăm revenirea la respectarea drepturilor si libertăților tuturor cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv ale lui Stoianoglo”.

Amintim, mascații de la Serviciul de Informații și Securitate au descins cu percheziții la Procuratura Generală pe cinci octombrie, seara, în timp ce Stoianoglo planifica o conferință de presă. Tot atunci, Procurorul General a fost suspendat din funcție și reținut pentru 72 de ore.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata