VIDEO/ Irpin: „Toate casele sunt distruse, iar oamenii au plecat”

Armata ucraineană a recăpătat controlul asupra Irpenului. în regiunea Kiev. Acest lucru a fost anunțat de primarul orașului, Alexander Markushin. Analiștii spun că trupele ruse și-au schimbat strategia din cauza rezistenței acerbe din partea forțelor ucrainene și au intrat într-un război de uzură, încercând să câștige pe latura distrugerii. Țintele principale au fost depozitele de combustibil.

Pe timp de pace, în Bashtanka trăiau 12 mii de oameni. Acum sunt mult mai mulți soldați aici decât localnici. Unul dintre ei se uită cu regret la ruinele casei sale.

„Era casa mea… Toate casele au fost distruse și oamenii au plecat. Nimic mai rău de atât nu poate fi”.

Ministerul rus al Apărării continuă să publice materiale foto și video despre lovituri presupuse de înaltă precizie ale rachetelor moderne de diferite distanțe „doar asupra țintelor militare”. Luni, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că armata rusă a doborât 19 avioane fără nume în ultimele 24 de ore.

Se primesc informații contradictorii despre pierderile militare ale părților, despre numărul de victime în rândul populației civile. În Ucraina au loc înmormântări pentru soldații și voluntarii care au murit în luptă. Și în Rusia, fără îndoială. Dar ambele părți exprimă numere greu de verificat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata