VIDEO/ Italia, afectată de incendii: Pompierii au găsit cadavrele carbonizate ale unui cuplu de bătrâni într-o casă

În timp ce Sicilia și regiunile de sud ale Apeninilor se luptă cu incendii, autoritățile din nord cer o stare de urgență din cauza uraganelor devastatoare. Cel puțin 5 persoane au murit în toată țara. „Una dintre cele mai grele zile din ultimele decenii” – așa a descris ministrul Apărării Civile al Italiei incendiile mortale din sudul țării și uraganele din nordul Apeninilor, transmite euronews.

În Sicilia, mai multe persoane au devenit deja victime ale incendiilor care au izbucnit la începutul săptămânii, pe fondul vântului puternic și al căldurii dogoritoare.

La Cinisi, lângă aeroportul din Palermo, pompierii au găsit cadavrele carbonizate ale unui cuplu de bătrâni într-o casă. Printre morți se numără și o femeie de 88 de ani care a chemat ambulanța din cauza unor probleme de sănătate, dar medicii nu au reușit să ajungă la ea. Aeroportul Internațional Falcone Borsellino a suspendat operațiunile pentru câteva ore, cu un număr limitat de zboruri de ieșire permise în prezent. Pentru zborurile care sosesc, condițiile meteo sunt monitorizate.

Doi pădurari se află la Spitalul Civil din Palermo cu arsuri de gradul I și III. Flăcările fac ravagii și pe Italia continentală. Provincia Reggio di Calabria a fost cea mai grav afectată, cu o victimă raportată. Nu s-a putut evacua un bărbat de 98 de ani, țintuit la pat, flăcările s-au apropiat de casa lui de la țară. Zona de plajă din San Cataldo, Lecce, regiunea Apulia este în flăcări, iar aproximativ 2 mii de persoane au fost evacuate din hotelurile din Vieste.

În timp ce sudul Italiei arde și se sufocă de fum, nordul țării a fost lovit de uragane puternice cu grindină și ploi abundente. În provincia Brescia, o tânără de 16 ani a murit după ce un copac a căzut pe cortul ei într-o tabără de vară.

Autoritățile celor cinci regiuni fac apel la starea de urgență, în speranța că Roma le va despăgubi pentru pagubele cauzate de dezastru, care este estimată la sute de milioane de euro.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata