VIDEO/ Maia Sandu a anunțat lansarea Programului „Satul European Expres”

Aproape 100.000 de cetățeni se bucură de efectele Programului „Satul European”, și asta pentru că, fiecare proiect finalizat înseamnă schimbări concrete. Declarația îi aparține șefului statului Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unei conferință de presă, unde, în context, președintele Moldovei a anunțat și lansarea Programului „Satul European Expres”, ca răspuns la necesitățile oamenilor. 

Potrivit șefului statului, acesta va include proiecte de dezvoltare a localităților din țara noastră, care vor fi implementate în maximum șase luni și care vor soluționa problemele urgente ale comunităților.

„În toate vizitele și discuțiile pe care le am cu oamenii în localitățile pe care le vizitez mi se spune despre necesități imediate de îmbunătățire a infrastructurii care ar putea fi făcute în regim expres și cu mai puține resurse financiare decât proiectele de anvergură. Am solicitat Guvernului ca în perioada imediat următoare să deschidă apelul pentru un nou concurs de proiecte „Satul European Expres”.”, a menționat Maia Sandu.

Ce ține de prima fază a Programului „Satul European”, Maia Sandu a spus că, până în prezent, au fost finalizate peste o sută de proiecte.

„Peste 20.000 de oameni au obținut acces la apă potabilă, iar în jur de 34.000 se bucură de iluminat public. Au fost renovate sau dotate 14 grădinițe în doar un an pentru aproape 3.000 de copii din sate și orașe. Am modernizat nouă gimnazii și trei licee, oferind șansa elevilor noștri să învețe în condiții mai bune. Au fost modernizate și renovate 18 centre culturale, au construit nouă terenuri de joacă, trei terenuri pentru sport și un parc public”, a mai declarat Maia Sandu.

Programul „Satul European” cuprinde 496 de proiecte de dezvoltare regională și locală și prevede investiții de circa două miliarde de lei, în perioada 2022-2023.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata