VIDEO/ Maia Sandu convoacă Adunarea Națională „Moldova Europeană” pe 21 mai

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat despre convocarea Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Evenimentul va avea loc la data de 21 mai și are menirea de a consolida decizia Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană.

Potrivit președintei Republicii Moldova, Adunarea Națională „Moldova Europeană” va fi un eveniment similar Marii Adunări Naționale, când a fost decisă Independența Republicii Moldova și va reprezenta un mesaj către comunitatea internațională privind dorința poporului de a fi parte a familiei europene.

„Moldova se află într-un moment de răscruce. Ce se va întâmpla cu țara depinde de ce vom spune clar lumii – să spunem fără ocolișuri că vom izbuti. Plătim un preț din cauza războiului declanșat de Federația Rusă. Rusia continuă un război inuman și încearcă să slăbească unitatea Europei. Viața oamenilor a venit mai complicată, mai scumpă și mai neliniștită după 24 februarie 2022. 

Sute de mii de oameni se uită cum o mână de corupți plănuiesc să fure viitorul copiiilor noștri. Europa și întreaga lume e cu ochii pe noi. Mulți au impresia greșită că cetățenii RM se uită cu nepăsare la ceea ce se întâmplă, mulți cred eronat că cetățenii sunt indeferenți și nu iau atitudine.Vă propun să le răspundem vă îndemn să ne manifestăm ca popor decizia clară de a fi parte a familiei europene, bazată pe respect stabilitate și colaborare economică. Vă îndemn să arătăm că unicul stăpân este poporul RM”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Discursul șefei statului îl puteți urmări integral mai jos.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata