VIDEO/ Maia Sandu, despre Aeroportul Chișinău: Cer revizuirea taxei aeroportuare de nouă euro

Aeroportul Internațional Chișinău a revenit, din nou, în proprietatea statului, iar neregulile depistate la aerogară vor fi documentate și înlăturate. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

La fel, șefa statului a susținut că taxa de nouă euro care o achită fiecare pasager, ar urma să fie revizuită, în sensul reducerii maxime a acestei taxe.

„Azi se face dreptate. Aeroportul Chișinău este din nou al statului, adică al cetățenilor(…) Solicit instituțiilor statului să se asigure că bunul preluat este inspectat și neregulile depistate sunt documentate. Solicit să fie revizuită taxa de nouă euro per pasager, în sensul reducerii maxime a acestei taxe”, a declarat Maia Sandu.

În cadrul aceluiași briefing, președintele țării a solicitat Agenției Proprietăți Publice și administrației Aeroportului, să asigure funcționarea optimă a aerogării, astfel încât cetățenii să beneficieze de mai multe rute spre mai multe destinații la prețuri accesibile.

La finele lunii martie, autoritățile anunțau finalizarea procedurii de transferare a dreptului de proprietate de la concesionarul Avia Invest către stat.

De partea cealaltă, compania Avia Invest a declarat că această acțiune este un atac de tip raider.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata