VIDEO/ Maia Sandu: „Rusia nu are cum să ajungă cu trupele sale în Republica Moldova”

Rusia nu are cum să ajungă cu trupele sale în Republica Moldova, pentru că Ucraina este ca un scut și va rezista în fața agresiunii ruse, iar țara noastră are prieteni puternici pentru că a ales să fie de partea lumii libere. Declarațiile au fost făcute de președintele Maia Sandu, care s-a aflat la București, într-un interviu pentru presa română.

(Maia Sandu, președintele Republicii Moldova)

„Moscova nu are cum să ajungă în Republica Moldova, în primul rând pentru că Ucraina este scutul nostru și Ucraina rezistă și va rezista și, în al doilea rând, pentru că Republica Moldova are prieteni puternici și pentru că Republica Moldova a ales să fie de partea lumii libere. Ce vrea să facă Moscova înțelegem cu toții. Moscova vrea să destabilizeze situația în Republica Moldova, să sperie cetățenii Republicii Moldova, mai ales că în acest an s-ar putea să avem un referendum. Asta e propunerea mea și sper ca Parlamentul de la Chișinău s-o sprijine, un referendum cu privire la aderarea Republicii Moldovei la Uniunea Europeană”.

Maia Sandu spune că toate țările care vor ca hotarele lor să fie respectate trebuie să susțină Ucraina.

 (Maia Sandu, președintele Republicii Moldova)

„De aceea, e foarte important ca Ucraina să câștige războiul și e important ca toată lumea să înțeleagă și să susțină Ucraina. Toate țările care vor ca hotarele lor să fie respectate trebuie să susțină Ucraina. Toate țările trebuie să fie interesate ca Ucraina să susțină acest război”.

În același timp, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a transmis un mesaj preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, cerându-i să îşi retragă armata din Ucraina şi să îşi vadă de problemele interne ale Federaţiei Ruse.

Amintim că Maia Sandu s-a aflat la Bucureşti, pentru Congresul Partidului Popular European, şi a avut întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, dar şi cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata