VIDEO/ Mandatul de Primar general al lui Ion Ceban ar putea fi întrerupt la solicitarea ANI

Ion Ceban continuă să facă publice presiunile politice la care este supus în ultima perioadă. Astăzi, într-o ieșire la presă, edilul general al municipiului Chișinău a declarat că mandatul său de edil ar putea fi întrerupt la solicitarea Agenției Naționale de Integritate, în încercarea de-a nu-i permite să candideze la alegerile locale din toamnă.

Pentru mai multă claritate, Ceban a dat citire constatării ANI.

„Se constată încălcarea regimului juridic al încălcării averii și intereselor personale de către domnul Ion Ceban. În patru ani de zile, ANI n-a găsit justificat cheltuirea a aproximativ 5 – 7 mii de euro anual. Se transmite prezenta cauză în judecată. Se dispune încetarea mandatului, a raportului de muncă sau de serviciu în condițiile legii. Se decade domnul Ion Ceban din dreptul de a exercita o funcție publică sau una de demnitate publică”, a spus Ion Ceban.

Astfel, primarul Capitalei acuză ANI, în special pe președintele recent desemnat, Lilian Chișcă, că execută o indicație a PAS.

„Acest Chișcă, despre care am vorbit că va învinge concursul, exact ca și celelalte concursuri organizate de PAS, a fost pus la ANI în special ca să aibă grijă de dosarul meu personal”, a adăugat edilul Capitalei.

La final, Ion Ceban a adăugat că va contesta acest lucru în instanța de judecată, fiind, totodată, sigur că va ieși învingător.

Agenția Națională pentru Integritate nu a venit, deocamdată, cu o reacție. La fel, nici Partidul Acțiune și Solidartiate nu s-a expus față de aceste acuzații.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata