VIDEO/ Maroc, după cutremur: Peste 2500 de persoane au murit, iar orașul vechi Marakech a fost distrus

Salvatorii din Maroc înlătură dărâmături pentru a ajunge la persoanele blocate sub casele prăbușite, în urma cutremurului puternic de vineri. Peste 2400 de persoane au devenit victime ale dezastrului. Aceste cifre nu sunt definitive. Mai mult de două mii și jumătate de persoane au fost rănite. Mulți sunt în stare critică. Mii de oameni au rămas fără adăpost.

Cutremurul cu magnitudinea 6,8 s-a produs în seara zilei de 8 septembrie în sudul Marocului. Epicentrul a fost într-o zonă slab populată din Munții Atlas, la 72 de kilometri sud-vest de Marrakech. Cutremurul a fost resimțit în orașele de coastă Rabat și Casablanca.

O echipă de salvare spaniolă a sosit duminică în Maroc: 50 de militari, având alături patru câini de căutare. Aceștia lucrează într-o zonă aflată la 25 de kilometri de epicentrul cutremurului.

Salvator din Spania)

„Am fost în Turcia. Ajutăm peste tot în lume, indiferent de distanță. În ceea ce privește vecinul nostru, avem o relație strânsă cu Marocul, trebuia să venim.”

După un cutremur devastator în Maroc, au fost înregistrate cutremure repetate de magnitudine mai mică. Oamenii se tem să se întoarcă în casele lor și continuă să doarmă pe trotuare și în piețe.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, dezastrul natural a afectat 300.000 de persoane din Maroc. Acestea au nevoie de alimente, apă și medicamente. Acum, activitatea serviciilor de salvare se concentrează asupra zonelor îndepărtate, unde cutremurul a distrus sate întregi.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata