VIDEO//Militarii SUA au împușcat doi bărbați înarmați pe aeroportul din Kabul

Panică la aeroportul din Kabul. După preluarea palatului prezidențial de către talibani, mii de oameni încearcă să părăsească Afganistanul. Trei persoane au fost ucise în lovitura. Alți trei au încercat să prindă trenul de aterizare al avionului care decola și s-a prăbușit. Se spune că armata SUA, care a preluat protecția terminalului în timpul evacuării diplomaților și cetățenilor străini, a împușcat doi bărbați înarmați.

Printre cei care fug din țară se numără mii de afgani care au colaborat cu Statele Unite în ultimii ani și se tem acum de represalii. Mulți se tem de întoarcerea aspră a legii Sharia. Din 1996 până în 2001, când talibanii au controlat cea mai mare parte a Afganistanului, ei și-au tăiat mâinile pentru furt, i-au lapidat pentru adulter și au interzis fetelor să meargă la școală.

În același timp, militanții promit să nu se răzbune și să formeze un „guvern islamic deschis, incluziv”. Talibanii au desfășurat patrule la intersecțiile centrale ale orașului. Și, cu excepția aeroportului, restul Kabul rămâne relativ calm. Majoritatea locuitorilor se ascund în casele lor. Mulți se tem de haos după ce militanții au eliberat prizonierii într-o închisoare de lângă capitală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata