VIDEO//Momentul reținerii bărbatului de 30 de ani, suspectat că ar fi participat la răpirea lui Ceaus

Persoana reținută la Otaci și acuzată de implicarea în răpirea lui Nicolae Ceaus este un fost mercenar, care a luptat pentru ucraineni în Donbas, la fel ca și tatăl acestuia, care a fost grav rănit în acest conflict.

Potriviti canalului de Telegram Index, cetățeanul Iaroslav S., născut în 1991, a luptat în calitate de mercenar în diviziunea “Добробат” (Dobrobrat), în timp ce tatăl acestuia, Oleg S., născut în 1967, a luptat în Donbas, de partea ucrainenilor, în brigada 30 „Новгород Волынская” (Novgorod Volynska), în Debalițevo.

Iaroslav S. ar fi stabilit relații cu reprezentanții serviciilor speciale ale armatei ucrainene în timp ce lucra în serviciul de pază al unui orașel de lux din suburbia Kievului, “Конча Заспа”.

Mai exact, în perioada martie-aprilie 2021, el a închiriat mai multe apartamente în Chișinău pentru ucrainenii, care l-au răpit pe Ceaus. În perioada respectivă, Iaroslav S. a locuit în aceste apartamente cu unii dintre cetățenii ucraineni, reprezentanți ai serviciilor speciale din țara vecină, care l-au răpit pe Ceaus. Reținutul a avut și un rol de mediator în procurarea automobilelor, care l-au transportat pe ex-judecătorul ucrainean, răpit în centrul Chișinăului în data de 3 aprilie.

Dimineață, procurorii anunțau că a fost reținut un bărbat de 30 de ani, fără a da alte detalii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata