VIDEO//Năstase: „Nu mai intoxicați lumea cu populism. Trebuie să respectăm Constituția”

Nu mai intoxicați lumea cu populism steril. Suntem obligați să recurgem la lege și Constituție pentru a scoate țara din criza în care se află. Acesta este ultimul îndemn adresat de Andrei Năstase întregii clasei politice moldovenești.

Astfel, într-o ieșire la presă, liderul Platformei DA acuză că alegerile anticipate se amână de la o lună la alta, deoarece asta face parte din planul unora.

„Dacă vom continua să facem politică la televizor, dacă vom continua să facem jocuri politice sterile, bineînțeles că nu vom reuși multe, multe lucruri. Dacă ne dorim cu toții consens politic național pe problemele foarte importante, stringente ale țării și ale cetățenilor se pot găsi soluții. Important să se vrea să se rezolve problemele oamenilor și nu doar interesele înguste de partid”.

În context, Andrei Năstase, care și-a păstrat poziția, a reiterat că-n prezent Moldova are nevoie de un Guvern și nicidecum de anticipate.

„Pentru a avea înțelegerea faptului că pentru a rezolva problemele stringente e nevoie de un Guvern plenipotențial. Atât timp cât politicienii, partidele politice vor continua acest circ televizat nu vom ajunge curând la un deznodământ benefic pentru oamenii și pentru țară”.

Amintim că Andrei Năstase a fost propus în funcția de prim-ministru de către PPDA, chiar în ziua în care candidatul înaintat de președintele țării, Maia Sandu, Natalia Gavrilița nu a primit votul de încredere din partea Parlamentului. Ulterior, Năstase a declarat că a ințiat deja consultări cu celelalte partide pro-europene, în scopul de-a scoate țara din acest blocaj în care se cufundă tot mai mult.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata