VIDEO//Navalnîi, condamnat la 3,5 ani de închisoare

Curtea Simonovsky din Moscova a satisfăcut solicitarea procurorilor și a înlocuit pedeapsa suspendată a liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi în cazul Yves Rocher de trei ani și jumătate cu una reală, de tip închis. Țările occidentale au cerut eliberarea lui Navalnîi.

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, a recomandat ca aceștia să nu se amestece în afacerile Federației Ruse și să se ocupe de propriile lor probleme.

Decizia nu a intrat încă în vigoare, pentru că părțile au la dispoziție zece zile pentru a face apel. În instanță, Navalnîi a acuzat din nou autoritățile ruse de dorința de a intimida oamenii. Opozantul rus a fost reținut pe 17 ianuarie, după ce s-a întors la Moscova de la Berlin, unde a fost tratat după otrăvire. Navalnîi acuză Kremlinul de tentativă de crimă, iar autoritățile neagă acest lucru.

Țările occidentale au reacționat imediat la procesul de la Navalnîi. Consiliul Europei a declarat că decizia contrazice obligațiilor Rusiei în domeniul drepturilor omului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata