VIDEO/ O moldoveancă de 55 de ani, reținută pentru că a însușit tone de prune uscate fără a achita suma integrală

Oamenii legii au deconspirat activitatea unui grup infracțional, cercetat penal pentru patru cazuri de escrocherie în proporții deosebit de mari. Suma totală a prejudiciului depășește 5 milioane de lei.

Potrivit informațiilor, o femeie de 55 de ani, reprezentantă a unui SRL, împreună cu alte persoane, în perioada anului 2022, sub pretextul procurării prunelor uscate, prin abuz de încredere și inducerea în eroare a reprezentanților unor companii de pe teritoriul țării, majoritatea în raionul Nisporeni, a însușit tone de prune uscate fără a achita suma totală, cauzând victimelor  daune în proporții considerabile.

Mai mult, ofițerii de investigație și cei de urmărire penală, cu suportul mascaților de la BPDS „ Fulger” au efectuat ieri șapte percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților, care ar fi implicați în acest caz, de unde au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, purtători electronici de informație. 

De asemenea, femeie a fost reținută pentru 72 de ore, iar unul dintre suspecți este cercetat în libertate.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește  cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Anterior, de către organul judecătoresc din România, suspecta a fost condamnată definitiv la 5 ani și 6 luni de închisoare, iar la momentul actual Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana desfășoară ședințe de judecată privind recunoașterea şi punerea în executare a sentinței în cauză.

În acest context, Poliția solicită tuturor celor care au păgubit în urma activităților ilegale analogice a suspecților să se adreseze la numărul de telefon 069670069.

La moment se petrec acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata