VIDEO// Perfectau ilegal adeverințe medicale. Un medic de 78 de ani și o femeie, reținuți

Un angajat medical de 78 de ani din orașul Fălești și o femeie de 42 de ani, angajată a unei companii de asigurări din Bălți, împreună cu alți intermediari din sistemul medical sunt cercetați penal. Potrivit poliției, suspecții, din decembrie 2020 și până în prezent, perfectau acte medicale în mod ilegal.

Cazul a ajuns în vizorul poliției și procuraturii din Bălți, la 15 aprilie curent, fiind începută urmărirea penală, în temeiul bănuielii rezonabile privind săvârșirea infracţiunii prevăzute de art. 326 din Cod penal „Traficul de influență”. 

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, un bărbat de 78 de ani, lucrător medical din orașul Fălești și o femeie de 42 de ani, angajată a unei companii de asigurări din Bălți, împreună cu alți intermediari din sistemul medical, în perioada de timp decembrie 2020 și până în prezent, susţinând că au influenţă asupra membrilor Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din cadrul IMSP „Spitalul Raional Fălești”, perfectau acte medicale.

Pentru serviciile prestate  suspecții primeau sume de bani, care variau de la 600 la 1500 de lei.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata