VIDEO/ Peste 9000 pachete de țigări, depistate la Palanca. Șoferii – reținuți

Funcționarii postului vamal Palanca în conlucrare cu inspectorii din cadrul Centrului Chinologic al Serviciului Vamal, au depistat 9700 pachete de țigări, presus a fi contrafăcute, ce erau ascunse în locuri special adaptate în două autoturisme, care se deplasau din Ucraina spre Republica Moldova.

În primul caz, controlului vamal a fost supus un mijloc de transport de model ”Renault Kangoo”, ce se deplasa din Ucraina spre Republica Moldova, condus de către un conațional în vârstă de 29 de ani. În cadrul controlului vamal desfășurat cu suportul echipelor chinologice ale Serviciului Vamal, au fost depistate locuri special adaptate în podeaua mijlocului de transport, de unde au fost extrase 5500 pachete de țigări, cu înscrisuri pe acestea în limba română.

În al doilea caz, a fost supus controlului vamal cu suportul echipelor chinologice, un autoturism de model ”Dacia Lodgy”, ce se deplasa din Ucraina spre Republica Moldova, condus de către un conațional în vârstă de 31 de ani. Similar ca și în cazul precedent, în podeaua autoturismului au fost depistate 4200 pachete de țigări, ascunse în scopul transportării ilicite ale acestora.

Ca urmare, țigările și mijloacele de transport au fost ridicate, iar șoferii sunt reținuți pentru 72 de ore. Cazul este investigat în continuare de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare.

De menționat, că sunt indicii că țigările sunt contrafăcute, inclusiv în scopul inducerii în eroare a organelor de drept. Astfel, Serviciul Vamal are bănuieli rezonabile că țigările sunt fabricate clandestin cu indicarea denumirii unor branduri de țigări ce se fabrică în Republica Moldova, inclusiv cu falsificarea timbrelor de acciz, și care ulterior sunt transportate atât din Ucraina în Republica Moldova cât și din Ucraina în România.

În acest context, Serviciul Vamal face apel către toate persoanele referitor la manifestarea atenției la consumul și comercializarea țigărilor contrafăcute, și în cazul depistării astfel de produse, solicităm să sesizați organele de resort (Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorului, Serviciul Fiscal de Stat, Inspectoratul Național de Sănătate Publică, ș.a.).

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata