VIDEO/ Peste o sută de persoane ar fi fost ținute ostatici în interiorul unui local. Precizările poliției

În timp ce-n toate instituțiile de învățământ din Moldova, cu excepția grădinițelor și a Universității de Stat de Medicină, procesul de educație are loc online, mai multe localuri din țară, în special din Chișinău, continuă să fenteze restricțiile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în contextul pandemiei de COVID-19.

La această concluzie au ajuns oamenii legii, după ce, în acest weekend, au efectuat mai multe razii pe întreg teritoriul țării, a precizat, într-o ieșire la presă, Iurie Podarilov, șeful Inspectoratului General al Poliției.

(Iurie Podarilov, șeful IGP)

„Noi am activat pe întreg teritoriul țării. Din 16 procese contravenționale, șapte se referă la Capitală. Nouă procese contravenționale se referă la raioanele din Republica Moldova, atât la Nord, cât și la Sud.”

Cea mai gravă încălcare a avut loc într-un local din Chișinău, unde, pentru a scăpa basma curată, administrația acestuia a trecut la amenințări, a mai spus șeful IGP.

(Iurie Podarilov, șeful IGP)

„În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliția a eliberat peste o sută de persoane, care au fost blocate de către administrația și paza unui local în incinta acestuia. Aici, trebuie de menționat că, după trei ore de negocieri cu administrația clubuui, care a fost speriată cu riscul unei amenzi, a acceptat să elibereze peste o sută de persoane.”

În context, Iurie Podarilov le-a sugerat agenților economici să-și desfășoare activitatea conform actualelor prevederi, adică până la ora 22:00. În caz contrar, aceștia vor avea de suferit, ținând cont că oamenii legii îi vor monitoriza și mai strict, a mai atenționat șeful Inspectoraului General al Poliției.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata