VIDEO/ Prigojin: „Rusia se va trezi într-o zi și va afla că Crimeea a fost deja dată ucrainenilor”

Șeful lui Wagner, Evgheni Prigojin, acuză Kremlinul că ascunde pierderile Rusiei și faptele despre ofensiva trupelor ucrainene.

„Mint oamenii”, a spus el într-un mesaj audio de patru minute. Potrivit lui Prigojin, ucrainenii merg la Molochny Liman pentru a elibera teritoriul ocupat de trupele ruse în regiunea Zaporojie. Dacă acest lucru continuă, atunci într-o zi rușii se vor trezi, iar Crimeea este deja ucraineană, spune Prigojin. Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

Prigojin, în vârstă de 61 de ani, care conduce Wagner, l-a certat din nou pe ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. El a declarat că Shoigu i-a abandonat pe marinarii ruși de pe nava „Moskva”.

Consilierul președintelui Ucrainei Anton Gerașcenko este sigur că Prigojin este „în panică” din cauza situației de pe front. În ultimele luni, șeful lui Wagner s-a plâns de mai multe ori că mercenarii săi nu primesc suficiente arme și muniție de la Ministerul rus al Apărării. De asemenea, a criticat în mod repetat conducerea militară.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata