VIDEO/ Primar la doar 25 de ani, lăudat de comunitatea din sat, la Ștefan Vodă

Mihail Boubătrîn a obținut mandatul de primar al satului Slobozia, raionul Ștefan Vodă, din turul doi al alegerilor locale generale. Tânărul a împlinit 25 de ani chiar în data de 15 noiembrie, în ziua când a fost organizat cel de-al doilea tur de scrutin. Tânărul a candidat din partea Platformei DA, obținând 71.92% din sufragii, notează StudioL.Online.

(Mihail Boubătrîn, Primar de Slobozia)

„De baștină sunt din Slobozia. Aici m-am născut. Aici am crescut. Am făcut gimnaziul, care pe atunci era liceu. Am candidat la 24 de ani. În perioada dintre primul și al doilea tur am împlinit 25. Rezultatul celui de-al doilea tur a fost exact de ziua mea. Diferența a fost mare – undeva la 72% față de contracandidatul din al doilea tur. Campania mea electorală a durat patru ani, în care am avut posibilitatea să mă gândesc dacă o să candidez sau nu. Am lucrat mai mult doar în folosul societății. Toate proiectele au fost scrise pe gratis. Am investit timp, emoții, nervi și cunoștințe în localitate”.

Cu o primărie așezată în responsabilitățile sale, tânărul lider are în față patru ani plini de provocări și oportunități pentru a-și aduce contribuția la dezvoltarea comunității.

 

(Mihail Boubătrîn, Primar de Slobozia)

„Practic, 70% plec în teritoriu. Chiar dacă este o problemă sau persoana vine pe loc, oricum trebuie să merg la fața locului, să văd care sunt problemele, ce s-a întâmplat, să discuți cu oamenii. Cele mai mari probleme sunt drumurile, bătrânii și activități pentru tineret – trei probleme majore”.

Faptul că are doar 25 de ani nu îi prea sperie pe săteni, care îl știu de mic, mai ales că a crescut împreună cu propriii lor copii.

 

„Îl cunosc de mic copil. Am și lucrat cu tatăl lui. E un băiat bun. Și părinții sunt buni. Am încredere”.

 

„Tot satul l-am ales. O să facă treabă. Tragem nădejde. O să facă, că e băiat serios”

 

„De ce să ne fie frică, dacă e de sat. Cum să ne fie frică? Avem nădejde-n el. Oamenii sunt gospodari. Părinții sunt gospodari. A învățat vreo zece ani. Ce e pe aici, tot e făcut de el”.

Proaspătul primar și-a deschis pe timpul studenției o afacere în capitală, dar a decis să îi ofere administrarea fratelui mai mare. Este cel mai tânăr primar din raionul Ștefan Vodă De altfel, el intenționa să candideze și la alegerile locale de acum patru ani, însă legislația nu i-a permis. Așa că a așteptat să împlinească 25 de ani, pentru a-și înainta candidatura.

Un alt primar care se numără tot printre cei mai tineri din țară este și Beleac Ion, primarul satului Ucrainca, din raionul Căușeni. Acesta are 25 de ani și a candidat din partea Partidului Social Democrat European, fost PDM.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata