VIDEO/ Primarul general, Ion Ceban, a participat la Forumul moldo-francez: „Oamenii din fiecare localitate așteaptă schimbări”

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat astăzi la Forumul moldo-francez, unde timp de două zile sunt puse în discuţie subiectele despre cooperarea în materie de guvernare teritorială şi rolul colectivităţilor teritoriale în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Potrivit edilului, administrația publică locală are nevoie de mai multă independență financiară pentru a nu depinde de fondurile oferite de către Guvern.

„Finanțările pentru localități nu trebuie să depindă de culoarea politică. Oamenii din fiecare localitate așteaptă schimbări. Strategia de reformă a Administrațiilor Publice Locale este făcută în grabă și ar fi putut fi dezbătută mai larg cu toți aleșii locali, pentru a avea un document de calitate, cu pași concreți”, a menționat Ion Ceban într-o postare pe rețelele de socializare.

De asemenea, Ion Ceban susține, cu referire la statistică, că aleșii locali se bucură de cel mai mare nivel de încredere în rândul populației.

„De funcţionarii publici şi acţiunile acestora depinde cum este percepută ideea de integrare europeană. Cred că aici toată lumea trebuie să-și suflece mânecile și trebuie să acționeze prin îmbunătățirea standardelor de calitate a vieții în toate domeniile, începând cu cel al justiției și finalizând cu cel al administrației publice locale”, a subliniat edilul.
Aderarea la Uniunea Europeană este o oportunitate, dar este și o responsabilitate, mai menționează Ceban.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata