VIDEO// Protest al Platformei DA în fața Î.S. Calea Ferată: „Cerem achitarea salariilor oamenilor”

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr s-au adunat astăzi în fața Guvernului unde protestează și solicită achitarea salariilor angajaților „Calea Ferată a Moldovei”, trecerea CFM în subordinea Executivului și tragerea la răspundere a celor care au prejudiciat întreprinderea.

 

Se întâmplă după ce, mai multe luni la rând, angajații CFM se plâng că nu mai pot să își acopere cheltuielile curente și cer să le fie achitate salariile. Muncitorii au organizat și mai multe proteste la Guvern, Președinție și Parlament.

(Andrei Năstase, liderul PPDA)

„Ne vom bate până la capăt, ca această instituție de importanță strategică să fie în continuare aflată într-un proces de restructurare, de relansare a acesteia, printr-un proces transparent, așa cum am solicitat în cazul concursului de selectare a directorului întreprinderii. Vom merge la Calea Ferată pentru a prezenta solicitarea noastră”.

Membrii Platformei DA au mers în sediul instituției, să discute cu noul director al Căii Ferate.

 

În legătură cu criza de la „Calea Ferată a Moldovei”, anterior, la Parlament a fost creată o comisiei de anchetă, care a scos la iveală că instituția a fost delapidată în ultimul deceniu de peste 1,5 miliarde de lei.

Oleg Tofilat este noul șef al CFM. Acesta a fost desemnat câștigătorul concursului organizat de Consiliul de administrație.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata