VIDEO/ Putin și Lukașenko s-au întâlnit din nou și au jucat hochei în aceeași echipă

După discuțiile de la Sankt Petersburg, președinții Rusiei și Belarusului au jucat hochei în aceeași echipă. Vladimir Putin a mers a purtat numărul 11, iar Alexander Lukașenko – numărul 1. După ce și-au unit forțele pe gheață, cei doi șefi de stat au vorbit mai despre alte proiecte comune.

(Vladimir Putin, președintele Rusiei)

„După cum ați sugerat, vom desfășura exerciții militare comune la începutul anului. Militarii vor decide – în martie, în februarie, nu știu cum vor decide”.

(Alexandr Lukașenko, președintele Belarus)

„Continuăm să fim sugrumați, sugrumați, sugrumați cu sancțiuni. Au introdus cinci pachete, ei vorbesc despre un al șaselea pachet. Aceste sancțiuni sunt fără creier și inutile. Iar faptul că ne-am crescut comerțul și PIB-ul nostru în acest an de sancțiuni, pe fondul unei pandemii, este un mare merit al Federației Ruse”.

Negocierile președinților au avut loc în Palatul Constantin din Strelna și au durat aproximativ trei ore. Putin a salutat oferta președintelui Lukașenko de a organiza o nouă rundă de exerciții militare. Această declarație a venit pe fundalul unei acumulări de trupe rusești la granița cu Ucraina, care a stârnit îngrijorări în Occident. Unii oficiali din Ucraina au sugerat că Rusia ar putea ataca țara din Belarus.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata